SRIJEDA Bilo da često radite rukama ili se pak smatrate antitalentom za ručni rad, vrijeme provedeno u kreativnim aktivnostima stimulira mozak, smanjuje stres pa čak i osnažuje imunološki sustav čovjeka. Zato nam se pridružite ove srijede na radionici “Boho bookart” za dame i male dame pod vodstvom Valetine Jadanec (Jadanecco hobby i udruga A je to ART).U sklopu radionice održat će se i kratko predavanje o journalingu i planiranju kao alatu koji vam može olakšati dane, povečati učinkovitost, a prije svega osnažiti pozitivne emocije u svakom danu. Predavanje i prigodno iznenađenje omogućio nam je brand Planzy planner.

ČETVRTAK Postoji puno svakodnevnih sitnica i malih rituala koji mogu uvelike pridonijeti našem zdravlju. Stoljećima ljudi su se oslanjali na “zdravlje iz Božje ljekarne”, a danas više nego ikad potrebna nam je povezanost s prirodom. Naša i vaša omiljena profesorica biologije i najdraža volonterka knjižnice, Irena Tišljar ovaj put nam govori o fitoterapiji i aromaterapiji te malim trikovima koje i sami možemo izvesti. TRE ili Trauma and Tension Release Exercises – vježbe su koje su razvili fizikalni terapeuti s ciljem da olakšavanjem stresa, traume i anksioznosti tijelu, doprinesu sveukupnom dobrostanju čovjeka. Osim što se radi o laganoj tjelovježbi koja je sama po sebi korisna, ove vježbe idu korak dalje i pomažu nam opustiti i otpustiti tijelo i um. Vježbe ćemo isprobati pod vodstvom certificirane TRE trenerice i vlasnice obrta Agape, Martine Ćurić. Ako se prijavljujete za ovaj događaj, podsjećamo vas da trebate ponijeti prostirku za vježbanje i doći u udobnoj odjeći za vježbanje.

PETAK Nježna, a snažna tjelovježba koja ima blagotvoran utjecaj na fleksibilnost, snagu i disanje je joga. Ova vrsta tjelovježbe prikladna je za svaku životnu dob i kondicijsko stanje. Uz sat joge za početnike pod vodstvom Martine Gorički, učiteljice joge (YT 200), ovo je prilika da čujemo i zvuk tibetanskih posuda za zvukoterapiju. Tradicionalno azijska praksa danas je raširena cijelim svijetom jer se pokazala korisnom za zdravlje mozga i živčanog sustava. Tibetanske zvučne zdjele za nas će “odsvirati” Tonči Kušek. Podsjećamo vas, ako se prijavljujete za ovu večer da trebate ponijeti svoju prostirku za vježbanje, doći u udobnoj odjeći, a dobro je ponijeti i tanku dekicu.

Skip to content