Autorica: Frances Mayes

Autobiografski roman

Nakon što je godinama ljeta provodila u toskanskim hotelima i unajmljenim kućama, američka sveučilišna profesorica Frances Mayes i njen partner Ed jedno su ljeto prije više od dvadeset godina  kupili Bramasole – staru kuću s pogledom na gradić Cortonu, s rimskom cestom koja vodi do gradića, velikim vrtom, maslinikom i gomilom soba koje je trebalo temeljito renovirati.

Pod suncem Toskane autobiografsko je djelo koje prati njihova ljeta i zime u Toskani, radove na obnovi kuće, ljude koje susreću i upoznaju, prijateljstva koja grade, mjesta koja posjećuju.

Roman je to o uživanju u životu, o zanimljivim ljudima, kulinarstvu, upoznavanju Italije i talijanske kulture, s nizom epizoda iz života Cortone i Toskane iz perspektive američke romantičarke, isprva samo turistkinje, koja je nakon brojnih slavnih umjetnika renesanse, u 20. stoljeću ponovno proslavila Cortonu.

Nakon Pod suncem Toskane Frances Mayes objavila je još nekoliko djela o Toskani i toskanskom kulinarstvu. Prvijenac Pod suncem Toskane proslavio ju je u Sjedinjenim američkim državama i u svijetu.

Skip to content