Autor: Stevo Karapandža

Kuharica

Kao temelj za ovu knjigu poslužila je legendarna kuharica “Moji najdraži recepti” iz osamdesetih godina. Pod istim naslovom, ali osuvremenjene recepte, Stevo Karapandža objavljuje u ovoj kuharici. U poglavljima posvećenima juhama, salatama, jelima od povrća, mesa, svih vrsta riba i specijalitetima od divljači, Karapandža donosi današnjem vemenu prilagođene formule za pripremu niza tradicionalnih specijaliteta.

Stevo Karapandža karijeru je započeo u zagrebačkoj Esplanadi, sa 24 godine već je bio ugledan šef kuhinje hotela Intercontinental u Zagrebu. Radio je u londonskom Savoyu, Intercontinentalima u Parizu i Londonu, u Italiji, Americi, Meksiku, Japanu, Australiji. Ovu kuharicu naziva spojem tradicionalne kuhinje, “…koja mi je u genima…” i moderne, koja je “…jednostavno, rezultat četrdesetogodišnjeg rada.”.

Skip to content