Ovaj nam je tjedan prošao u pravom ozračju i uzbuđenju koje ispunja knjižnice u Mjesecu hrvatske knjige.

Održana su čak četiri susreta s djecom.

Na pričaonici ponedjeljkom djeca su uživala u maloj predstavi „Jabuka i crv“ koju je za njih pripremila naša teta pričalica Nina, nakon čega su razgovarali o jabukama i pokušali i sami napraviti smoothie od jabuke.

U utorak su knjižnicu posjetili polaznici programa Predškole s odgojiteljicom Tamarom. Razgledali su i upoznali svoju knjižnicu. Kroz igru i razgovor otkrili su kakvih sve knjiga ima i odabrali knjige „za cijelu obitelj“, nakon čega su uživali u priči „Oprostite… Jeste li vi vještica?“. Ova bogato ilustrirana slikovnica govori o mačku koji traži svoje mjesto u svijetu, a nalazi ga upravo u knjižnici, a nakon toga i u školi. Zbog toga je baš ova slikovnica uvelike obradovala mališane koji se također pripremaju za polazak u školu. Nakon slušanja priče, sva su djeca dobila svoju novu člansku iskaznicu i prigodni letak za roditelje te će tako kad god požele doći u knjižnicu i posuditi slikovnicu ili knjigu po vlastitoj želji.

U srijedu su Mjesec hrvatske knjige posvećen ljubavi obilježili i forumaši Društva Naša djeca Virje sa svojom voditeljicom Natašom Sušanj. U kreativnoj radionici izrađivali su straničnike u obliku srca. Dio straničnika poklonili su svojoj školskoj knjižnici a dio ostavili u Narodnoj knjižnici Virje. Ovom prilikom djeca su iskoristila prigodnu akciju besplatnog učlanjenja i postala novi korisnici naše knjižnice.

U četvrtak je  u knjižnicu  stigao 5.b razred sa svojoj nastavnicom Katarinom Franjo. Njih je u knjižnici dočekao pravi izazov – naučiti koristiti signaturne oznake za pronalaženje knjiga na policama. Nakon što im je ukratko objašnjen klasifikacijski sustav koji se koristi u našoj knjižnici djeca su i sama krenula u potragu.  Nakon uspješne potrage primili su i male simbolične nagrade.

Skip to content