U skladu s najnovijim mjerama nacionalnog Stožera civilne zaštite donesenima 5. studenoga te mjerama čija je primjena najavljena od 15. studenoga, Narodna knjižnica Virje provodi prilagodbu organizacije rada za korisnike i poslovne suradnike.

Narodna knjižnica Virje javna je ustanova u koju je, prema najavama Stožera civilne zaštite od 16. studenoga 2021. godine dopušten ulazak korisnicima, poslovnim suradnicima i zaposlenicima samo uz predočenje valjane i važeće EU Covid potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza (potvrda liječnika primarne zdravstvene zaštite, potvrda o negativnom rezultatu testiranja u ovlaštenim ustanovama i laboratorijima), što podrazumijeva i istodobno predočenje identifikacijskoga dokumenta, i to za cijepljene, one koji su preboljeli Covid-19 te osobe s važećim negativnim testom.

Korisnici koji nisu u mogućnosti predočiti valjanu i važeću EU Covid potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz (potvrda liječnika primarne zdravstvene zaštite, potvrda o negativnom rezultatu testiranja u ovlaštenim ustanovama i laboratorijima), neće moći ući u prostore knjižnice.

Za osobe koje se zbog zdravstvenih razloga ne smiju cijepiti i o tome imaju odgovarajuću potvrdu, primjenjuju se jednake mjere kao i za necijepljene korisnike – potvrda o negativnom rezultatu testiranja u ovlaštenim ustanovama i laboratorijima.

Detaljnije o obvezi predočenja EU Covid potvrda ili drugog odgovarajućeg dokaza pročitajte u službenoj Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatskehttps://civilna-zastita.gov.hr/UserDocsImages/CIVILNA%20ZA%C5%A0TITA/PDF_ZA%20WEB/Odluka%20-%20obvezno%20testiranje.pdf

Organizacija rada za korisnike

  1. Korisnici s važećim EU Covid potvrdamaili drugim odgovarajućim dokazom (potvrda liječnika primarne zdravstvene zaštite, potvrda o negativnom rezultatu testiranja u ovlaštenim ustanovama i laboratorijima) mogu samostalno koristiti prostore knjižnice prema još uvijek važećim zaštitnim mjerama za korisnike knjižnice https://www.narodna-knjiznica-virje.hr/mjere-u-vasoj-knjiznici/
  2. Korisnici bez EU Covid potvrdaili drugog odgovarajućeg dokaza (potvrda liječnika primarne zdravstvene zaštite, potvrda o negativnom rezultatu testiranja u ovlaštenim ustanovama i laboratorijima) ne mogu ulaziti u prostore knjižnice.
    Knjige će moći preuzeti na ulazu u knjižnicu od djelatnika knjižnice. Stoga korisnike upućujemo da knjige koje žele posuditi ranije naruče putem putem telefona, e-maila ili knjižnične aplikacije m-knjižnica.
  3. U Dječjem odjelu odrasli u pratnji djece također moraju imati EU Covid potvrdu. Ukoliko je nemaju, knjige koje žele posuditi potrebno je unaprijed naručiti na već opisan način, a preuzeti ih mogu na ulazu u zgradu.
  4. Korisnici koji nisu u mogućnosti ili ne žele dolaziti u knjižnicu već zadužene knjige mogu produžiti putem telefona ili e-maila u pojedinim odjelima. Svi kontakti su navedeni i na mrežnim stranicama knjižnice https://www.narodna-knjiznica-virje.hr/kontakt/
  5. Knjižnični programi i događanja odvijat će se izvan radnog vremena za korisnike ili će se knjižnica privremeno zatvarati.

Molimo korisnike da se pridržavaju svih spomenutih mjera i uputa i pozivamo ih da daljnje obavijesti prate na mrežnim stranicama knjižnice (https://www.narodna-knjiznica-virje.hr ) i profilima knjižnice na društvenim mrežama.

Skip to content