Autor: Helme Heine

Slikovnica

Prijatelji zauvijek - naslovnicaPero Pjetlić, mišić Janko i punašni praščić Valdemar najbolji su prijatelji i najviše na svijetu vole zajedno provoditi vrijeme. Na starome biciklu (po jedan na svakoj pedali i jedan na upravljaču) krstare okolicom, igraju se i uživaju u svakojakim pustolovinama.

Nakon povratka, zajedničkim snagama obavljaju poslove koje treba napraviti na svakom seoskom gospodarstvu koje drži do sebe. Kada dođe vrijeme počinka, teško im se rastati, no tješi ih što znaju da će nakon okrepljujućeg sna – a Pravi Prijatelji dijele čak i snove – uslijediti nova vesela druženja!

Svestranog njemačkog književnika i ilustratora Helmea Heinea svrstavaju u najveće umjetnike današnjice. Knjige su mu prevedene na 35 jezika, a za njih je primio brojne nagrade u domovini i svijetu. Primio je veliku nagradu Njemačke akademije za književnost za djecu i mlade – za životno djelo, nekoliko japanskih nagrada i još mnoge druge. The New York Times njegove je knjige tri puta uvrstio u Najbolju dječju knjigu godine.

Skip to content