Branimir Dolenec i Dubravka Volenec predstavili su ciklus slikovnica o Koprivku i slikovnicu "Vrapčić Prhko"

Povodom Međunarodnog dana dječje knjige koji se svake godine obilježava na rođendan Hansa Christiana Andersena 02. travnja, Narodna knjižnica Virje i Dječji vrtić „Zrno“ Virje ugostili su Koprivka, malog junaka ciklusa slikovnica ilustratora Branimira Doleneca te vrapčića Prhka, junaka istoimene edukativne slikovnice autorice Dubravke Volenec. Književni susret održan je u Narodnoj knjižnici Virje u dva termina, a gosti susreta bili su polaznici srednje i starije odgojne skupine Dječjeg vrtića „Zrno“ Virje sa svojim odgajateljicama i polaznici Dječjeg foruma Društva Naša djeca Virje i kreativne skupine Iskrice s voditeljicama.

Branimir Dolenec s malim gostima razgovarao je o Koprivku, njegovoj prijateljici Dunji i njihovim doživljajima u Koprivnici i Hrvatskoj, a Dubravka Volenec ispričala im je priču o vrapčiću Prhku i naučila ih, između ostaloga, kako brinuti o ozlijeđenoj ptici i čime hraniti ptice zimi.

Druženju s književnicima prethodilo je obilježavanje Međunarodnog dana dječje knjige čitanjem naglas u knjižnici. Sve tri vrtićke skupine posjetile su knjižnicu gdje im je knjižničarka pročitala odabrane priče primjerene njihovom uzrastu, a kako ni kod kuće ne bi zaboravili na važnost čitanja naglas, mali gosti dobili su na dar balone s natpisom Čitaj mi! 

Čitanje priča u Narodnoj knjižnici Virje

Skip to content