Narodna knjižnica Virje i ove će godine akcijama i programima obilježiti Mjesec hrvatske knjige (15. listopada – 15. studenoga), tradicionalnu manifestaciju posvećenu promicanju hrvatske knjige i čitanja. Za sadašnje i buduće korisnike i za sve mještane Virja i stanovnike Općine Virje i šire, pripremljena je akcija vraćanja zaboravljenih knjiga bez naplate zakasnine, akcija besplatnog učlanjenja učenika prvih razreda, a kako je manifestacija 2012. posvećena Europskoj godini aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti, pripremljena je i akcija besplatnog učlanjenja za umirovljenike. Osnovnoškolce i sve zainteresirane čeka književni susret sa Željkom Horvat-Vukelja, a tijekom Martinjskih dana prigodnim programom bit će obilježena i 5. godišnjica Narodne knjižnice Virje kao samostalne ustanove i 134. godišnjica organiziranog knjižničarstva u Virju. U studenome će se moći razgledavati izložba dipl. dizajnera Tomislava Turkovića, a od 15. listopada do 15. studenoga knjižnicu će organizirano posjetiti i polaznici dječjeg vrtića “Zrno” i učenici OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje.

Mjesec hrvatske knjige 2012. – program

Akcija Opraštamo zakasninu – tijekom Mjeseca hrvatske knjige 2012. sve zaboravljene knjige mogu se vratiti bez naplate zakasnine (15.10. – 15.11.)

Akcija Zajedno u knjižnicu – tradicionalna akcija darivanja besplatne godišnje članarine za učenike prvih razreda i roditelja koji ga dovede u knjižnicu na učlanjenje (15.10.-15.11.)

Akcija U mirovini ste? Čitajte! – tijekom Mjeseca hrvatske knjige 2012. umirovljenicima poklanjamo besplatnu godišnju članarinu (15.10. – 15.11.)

Organizirani obilasci knjižnice učenika OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje (15.10. – 15.11.)

Organizirani obilasci knjižnice polaznika dječjeg vrtića „Zrno“ i besplatno učlanjenje polaznika (15.10.-15.11.)

Književni susret : Željka Horvat-Vukelja za osnovnoškolce (17.10., 12-13 sati)

Središnja svečanost – obilježavanje 5. godišnjice Narodne knjižnice Virje kao samostalne ustanove i 134. godišnjice organiziranog knjižničarstva u Virju (05.11.2012. u 18 sati):

  • Predstavljanje knjižnice u kratkometražnom filmu Medijske grupe OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje
  • Predstavljanje web stranice i vizualnog identiteta knjižnice
  • Izložba plakata dipl. dizajnera Tomislava Turkovića
  • Predstavljanje knjige „Skrivena Moslavina“ Luke Tomca

Prodaja starih brojeva časopisa po prigodnim cijenama (15.10. – 15.11.)

Skip to content