U organizaciji Goethe-Instituta iz Zagreba, Sarajeva i Beograda, 14. i 15. lipnja 2013. u Sarajevu je održana radionica “Povežimo djecu i knjige – koncepti i ideje za poticanje čitanja za djecu do trinaest godina”. Radionicu je vodila Ute Hachmann, ravnateljica gradske knjižnice u Brilonu, (Sjeverna Rajna-Vestfalija), koja se specijalizirala upravo za pružanje usluga najmlađim korisnicima i za programe namijenjene djeci školske dobi.

Radionica je okupila knjižničare i učitelje iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, a među desetak knjižničara iz Hrvatske na radionici su sudjelovali i knjižničari iz Podravine – Antonija Šikulec, knjižničarka u OŠ Koprivnički Bregi i OŠ “Ivan Lacković Croata” Kalinovac, Mario Kolar, knjižničar i učitelj hrvatskoga jezika u OŠ Gola i OŠ Ferdinandovac, te Ana Škvarić, ravnateljica Narodne knjižnice Virje.

Kroz dinamičan program koji je uključio rasprave, radionice i nekoliko kraćih predavanja, Ute Hachmann polaznicima je predstavila brojne programe i ideje kojima knjižnica u Brilonu, ali i ostale njemačke knjižnice nastoje privući mlade korisnike i usaditi im interes za knjigu i ljubav prema čitanju. U opuštenoj atmosferi izvrsno organiziranog skupa polaznici su ujedno razmijenili iskustva, kontakte i mnoštvo ideja koje će moći primijeniti u svom daljnjem radu.

Skip to content