Kao i mnoge druge knjižnice i Narodna knjižnica Virje u Mjesecu hrvatske knjige poklanjala je članarine, ponajprije najmlađima.

Najmlađi su nam i najvažniji korisnici. Za njihov je zdrav razvoj vrlo važno da im se od najranije dobi čita. Zbog toga su i pokrenute akcija „Knjige za bebe“ u Koprivničkom rodilištu i Nacionalna kampanja „Čitaj mi“.

Mali Emanuel Benkek rodio se na prvi dan Mjeseca knjige, 15. listopada pa smo ga odmah učlanili u knjižnicu u nadi da će postati pravi mali ljubitelj knjiga.

Emanuelu je za kraj Mjeseca knjige uručena njegova iskaznica i prikladna slikovnica a ovom prilikom podsjećamo sve roditelje da svoje klince mogu besplatno učlaniti u knjižnicu do prvog rođendana. Za njih u knjižnici imamo i prikladne slikovnice (platnene i vizualno stimulativne).

 

 

U toku ovog mjeseca knjige održano je 15 susreta i događanja:

 

Dva puta nas je posjetio koprivnički bibliobus – jednom su ga razgledali polaznici Dječjeg vrtića Zrno, a drugi put školarci.

Bibliokofer je krenuo na svoja putovanje i upoznao sve vrtićke skupine te je održana radionica „Što rade knjižničari“. Vrtičarci su uzvratili posjet pa su sve tri odgojne skupine posjetile knjižnicu i dobile akcijske članarine.

Knjižnicu su upoznali i polaznici predškole iz Virja i Hampovice.

Učenici 5.b razreda upoznali su knjižnicu i saznali više o signaturnim oznakama. Učenici 2. b razreda u knjižnici su imali jedan sat pa su učili o tome kakve knjige postoje, koji su dijelovi knjige i tko su osobe važne za nastanak knjige. Knjižnicu su upoznali kroz igru potrage za blagom a okušali su se i u izradi malih knjižica. Za učenike 4. razreda održan je književni susret s pjesnikinjom Ivanom Kranželić, s kojom su imali i kreativnu radionicu a medijska grupa ju je intervjuirala za školski list. Forum Društva Naša djeca u knjižnici je na kreativnoj radionici izrađivao bookmarkere. Održane su i tri Martinjske pričaonice, a radovi su izloženi u sklopu Martinjskih dana u Društvenom domu. Održan je i Dan otvorenih vrata, 08.10.2014., kad su svi gosti i posjetioci Martinjskih dana mogli razgledati Knjižnicu i Muzej.

Skip to content