Još je tjedan dana do kraja Mjeseca hrvatske knjige. U našem mjestu u isto vrijeme slavimo dane svojeg zaštitnika, svetog Martina.

Slavljenička atmosfera tako je ispunila i Narodnu knjižnicu.

Na pričaonici ponedjeljkom, predškolci su se družili s vitezom Martinom i čuli priču o njegovom imenjaku, svecu i zaštitniku naše župe. Poneseni pričom o viteštvu obojali su i izradili grivu svom viteškom konju.

U srijedu su knjižnicu posjetile i upoznale dvije vrtićke skupine – zvjezdice i smješkići.  Razgledali su i uočili čega sve u knjižnici ima, razgovarali o tome zašto i za koga se knjige iz knjižnice moraju čuvati. Ovom prilikom svi naši predškolci postali su članovi knjižnice u sklopu promotivne akcije učlanjenja.

 

Jedan školski sat održan je u knjižnici i za 2.b razred. I oni su se bacili u potragu za blagom te tako bolje upoznali knjižnični prostor. Razgovarali smo o tome kakvih knjiga ima i koji su to važni dijelovi od kojih je knjiga sastavljena. Jednu malu, knjižicu djeca su uspjela i izraditi a njene stranice ispunjavat će kod kuće.

 

 

Održana je i tradicionalna Martinjska pričaonica u sklopu proslave Martinjskih dana. Sudjelovalo je 24 predškolaca. Nakon priče o Martinovim dobročinstvima, djeca su po uzoru na svetog Martina od krpica izrezivali svoja „zrnca dobrote“ i njima napravili mozaik naše župne crkve.

Dječji će radovi biti izloženi u Društvenom domu Virje, u subotu 8. studenog a izložba se može razgledati od 11 sati.

Skip to content