U ponedjeljak 06. svibnja 2013. u 13.30 sati Narodnu knjižnicu Virje posjetio je književnik Hrvoje Kovačević.

Kao profesionalni pisac od 2001. godine, Hrvoje Kovačević najviše je posvećen romanima za djecu, od kojih su napoznatiji romani iz ciklusa “tajni” (Tajna ribljeg oka, Tajna tužnog psa, Tajna graditelja straha, Tajna crne kutije i dr.), ali paralelno piše i za odrasle.

S piscem su se družili učenici petih, sedmih i osmih razreda OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje, među kojima je bilo i članova novinarske i medijske grupe, te članova Dječjeg foruma Društva Naša djeca Virje.

Okupljenoj publici autor je pročitao svoje dvije kratke priče iz zbirke “Tajna tužnog psa i druge priče” i ispričao, između ostaloga, kakve priče i romane piše, koliko mu vremena treba da napiše knjigu, tko prvi čita njegove rukopise, što ga inspirira u pisanju i koliko stvarnog iskustva i života unosi u svoje romane. Ispričao je i ponešto iz vlastite biografije – kako je od arhitekta i karikaturista postao pisac, kakvi su bili njegovi književni počeci i kako se kao rođeni Slavonac i štokavac nosi s kajkavštinom Hrvatskoga zagorja – Stubičkih Toplica u kojima živi i okolnih mjesta…

Skip to content