2013. europska je godina čitanja naglas. Hrvatska se u njeno obilježavanje uključila kroz nacionalnu kampanju “Čitaj mi!” koju su pokrenuli Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskoga knjižničarskog društva, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti i UNICEF Hrvatska, s sve pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih.

Tim povodom, a ujedno i povodom obilježavanja Dječjeg tjedna koji Društvo Naša djeca tradicionalno obilježava svake godine u listopadu, u srijedu 09. listopada 2013. voditeljice dječjih foruma Društva Naša djeca Virje Nataša Sušanj i Danijela Večenaj, u suradnji s Narodnom knjižnicom Virje, na dječjem odjelu knjižnice okupile su zainteresirane mališane i njihove roditelje kako bi zajedno čitali, razgovarali i crtali.

Učiteljica Danijela Večenaj malim i velikim gostima pročitala je priču “Malo kraljevstvo” Ivane Guljašević, nakon čega su se svi vrijedno prihvatili crtanja princeza, prinčeva i kraljeva, a ti crteži bit će izloženi u Novom društvenom domu u Virju.

Skip to content