Stručni skup – 2017

Dragi kolege i uvaženi gosti,

 

Približava se dan našeg susreta na Stručnom skupu – Inovativni knjižnični programi u povezivanju sa zajednicom : tehnologija i mašta mogu svašta !!!

 

U privitku Vam šaljemo informacije o tome kako do nas. Za sve svoje nedoumice molimo da nam se javite mailom na narodna.knjiznica@virje.hr ili telefonom na 048 897 095.

 

Podsjećamo Vas da okupljanje, druženje i registracija počinju već u 8 sati. To je također i vrijeme predviđeno da razgledate izložbu i uživate u kreacijama Zorana Vidakovića – umjetničkim knjigama u jednom primjerku.

 

Prilikom registracije dobit ćete materijale za radni dio Skupa i prijaviti se za jedan od praktičnih sadržaja – radionica. Ovom prilikom podsjećam Vas da nismo u mogućnosti vršiti prijave za radionice unaprijed. Te da je broj polaznika za sve radionice točno određen. Prilikom registracije obavezno se morate PRIJAVITI ZA JEDNU OD RADIONICA.

 

Program Skupa započinje u 9 sati.

 

U stankama za kavu, moći ćete prošetati dodatno razgledati izložbu, knjižnicu ili prigodni „mini-sajam rukotvorina“. Svi sadržaji planirani su do 14 sati, kada je na rasporedu zajednički ručak za sve sudionike.

 

Veselimo se susretu!

 

kako do nas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povodom obilježavanja 10. obljetnice Narodne knjižnice Virje kao samostalne ustanove i 140. obljetnice organiziranog čitanja u Virju, uz Dan Općine Virje i Dan hrvatskih knjižnica (11. studenoga)

 

pozivamo Vas na jednodnevni stručni skup

za knjižničare narodnih i školskih knjižnica

Nove tehnologije i mašta mogu svašta!

– Inovativni knjižnični programi u povezivanju sa zajednicom –

 

Skup će se održati 10. studenoga (petak) 2017. godine  u Virju, u  Narodnoj knjižnici Virje

Cilj skupa:

 

Narodne knjižnice, ali i sve vrste ustanova i organizacija danas, svoju snagu i svrhu pronalaze u partnerstvima i povezivanju sa svojim neposrednim zajednicama. Bilo putem on-line službi i usluga, virtualnih zajednica i aplikacija, bilo osiguravanjem upravo onakvog tipa sadržaja kakav u zajednici nedostaje. Zajednica je ta od koje svaki program i pothvat započinje.

Upravo je život, povezanost i energija zajednice u Virju, pokretač u organiziranju najrazličitijih sadržaja, nuspojava kojih je pozitivna socijalna interakcija. Stoga ćemo na ovom stručnom skupu, tematizirati spektar različitih sadržaja možda i netipičnih za knjižnice, kao i najnovija tehnološka dostignuća koja nam omogućuju i olakšavaju neke naše nove zadatke i novo promišljanje starih i uhodanih usluga za potrebe novih generacija korisnika.

 

Neke od tema:


–          Identificiranje i iskorištavanje popularnih trendova kao platformi za okupljanje zajednice: Trivia, Live-action-roal-play (LARP), TEDx, putovanja….

–          Prilagođavanje online sadržaja korisničkim potrebama za nove AG („after-google“) generacije.

–          Dizajn u službi komunikacije i online aplikacije za dizajn, kreiranje i održavanje web sadržaja na brz i lagan način.

 

Uz predavanja i prezentacije, posjetitelje očekuju i zanimljive praktične vježbe i radionice.

 

Popratni programi:


–          Izložba „Otk(r)ivanje srca“– izložba ručno uvezanih umjetničkih knjiga u jednom primjerku nastalih u suradnji Zorana Vidakovića sa više od 30 umjetnika i kreativaca.

–          Obilazak kulturnih i turističkih znamenitosti Virja.

 

Organizator i domaćin: Narodna knjižnica Virje

Suradnici: Općina Virje, Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica (Županijska matična služba), Turistička zajednica Središnje Podravine, Dječji vrtić „Zrno“ Virje

Organizacijski odbor: Ivanka Ferenčić Martinčić, Ljiljana Vugrinec, Elizabeta Milanović Glavica

Pokrovitelj: Općina Virje

 

Sudjelovanje na skupu je besplatno (nema kotizacije).

 

Rok za prijavu sudjelovanja: 30. rujna 2017. (prijave poslati na e-mail: narodna.knjiznica@virje.hr)

 

Druga obavijest s detaljnim programom skupa bit će objavljena u listopadu.

 

Veselimo se Vašem dolasku u Virje!

 

v.d. ravnatelja Narodne knjižnice Virje

Ivanka Ferenčić Martinčić, dipl. knjižničarka

 

Skip to content